Senast läste jag hans e-bok om glutenkänslighet, Should You Go Glutenfree?. Den var intressant. Glutenintolerans (Celiaki) är ju en välkänd sjukdom, men det är inte lika vanligt att läkare och tidningar talar om glutenkänslighet. Många menar att det inte ens finns glutenkänslighet och att om man testats negativt för glutenintolerans så är det inga problem med att äta gluten. Men Chris hänvisade t.ex. till en välgjord randomiserad studie (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25701700/) där man hade en grupp människor som trodde sig ha glutenkänslighet, men som hade gjort negativa tester på celiaki och veteallergi. Dessa fick under en vecka äta glutenfri kost där en grupp fick en kapsel med gluten och en med placebo (risstärkelse). Efter en vecka så bytte man kapslar. Sedan kollade man om deras symptom ändrats under de olika veckorna och man kom fram till att de hade värre symptom när de fick gluten.
Andra E-böcker som finns på sidan är t.ex.
Thyroid disorders (sköldkörtelsjukdomar)
Gut health (maghälsa)
Food additives (tillsatser i maten)
The diet-heart myth (myten om maten och hjärkärlsjukdomarna)
Nutrition for healthy skin (mat för bra hud)
All about sweeteners (allt om sötningsmedel)
Sedan har han samlat sina artiklar kring olika ämnen som t.ex. The truth about red meat (sanningen om rött kött)
Thyroid disorders (sköldkörtelsjukdomar)
Gut health (maghälsa)
Food additives (tillsatser i maten)
The diet-heart myth (myten om maten och hjärkärlsjukdomarna)
Nutrition for healthy skin (mat för bra hud)
All about sweeteners (allt om sötningsmedel)
Sedan har han samlat sina artiklar kring olika ämnen som t.ex. The truth about red meat (sanningen om rött kött)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar