Har köpt en del redskap nyligen (gummiband och hopprepp) som jag skall ha till mina cirkelpass nu i sommar. Men nu beställde jag ett redskap som är för min egen träning. Det var en ny Bulgarian Bag som väger 17 kg (min andra väger 12 kg). Hittade en prisvärd (787 kr) på Electronic-star.se. Den kom redan efter några dagar och det var fri frakt.
Den var lite större än min gamla Bulgarian Bag vilket gjorde det svårt att köra vissa övningar som t.ex. svingar (kommer inte mellan benen) och snatch (säcken slår i huvudet när den hänger bak på raka armar över huvudet). Gillade remmarna vid handtagen då jag fick ett bra grepp med dem utan att behöva snurra dem som jag gör med min gamla. Materialet är konstläder och jag vet inte hur det fungerar efter mycket användande och utomhusträning. Den har ett skönt grepp och var skön att ha på axlarna. Min favoritövning med Bulgarian Bag är spinnen och till den fungerade den riktigt bra. Är nöjd med köpet då jag mest använder Bulgarian Bag till spin och som extra vikt på axlarna.
Ni ser mig köra med den i denna video från ett av förra veckans pass
Trots att vädret på dagen såg dystert ut, så kom det ett glatt gäng på kvällens cirkelpass utomhus (mer info på www.funktionelltraningorebro.se eller www.facebook.com/FunktionellTraningOrebro).
En rolig sak var att en av mina deltagare hade med sin dotter och sin dotterdotter på passet. Inte så ofta man får träna 3 generationer i samma pass.
Det blev 6 stationer med 2 övningar (eller att man bytte sida). Första varvet blev det 4 intervaller a 25 s med 10 s vila. På andra varvet blev det nya övningar och så körde vi 4 st 20-10 s intervaller per station.
Gummibandslöpning verkade som en favorit när man pratade med några av deltagarna efteråt. Andra övningar som dök upp var ViPRtippningar, marklyft med sandsäck, kettlebellsvingar, repburpees med slam, sidspring med slamball och pull-up med slyngor.
Blev ett lyckat pass och vi höll på i ca 70 min. Hoppas kunna få in några pass innan somnaren är slut (vet i och för sig inte om den börjat ännu).
Så här såg bilen ut när jag skulle iväg till passet och då hade jag stereon och en stor sandsäck fram i bilen.
Blev ingen träning själv men jag körde hela uppvärmningen och det är nog den som är viktigast för mig. Körde dock några set pull-up medans jag plockade redskap.
Har ju ett tag haft lite smärtor i höger axel/nacke/nyckelben. Innan semestern blev jag undersökt av en av sjukgymnasterna på jobbet. Han konstaterade att nyckelbenet stack ut lite mer på höger sida (i leden in till bröstbenet) och att det var lite svullet där. D.v.s. att jag har problem med sternoklakularleden (Sternoclavicular (SC) joints). Han trodde inte att det kom utav att jag bar den tunga ryggsäcken utan att det är en gammal skada från gymnastiktiden, men att den nu blev irriterad av någon anledning (typ den tunga ryggsäcken eller att jag sov med armen i en konstig vinkel). Ordinationen jag fick var att undvika smärtsamma rörelser och att inte komma ut i ytterlägen (som att stretcha bröstmuskeln). Så nu får jag inte köra övningar som armhävningar och bänkpress såvida jag inte har armarna intill kroppen (typ smala armhävningar). Har försökt följa råden och själva smärtan vid nyckelbenen tycker jag känns bättre, men jag har fortfarande lite irritiation i halsen/axelns muskler. Känns som att man börjar bli gammal för det var flera år sedan man inte hade några problem med kroppen och kunde träna precis det man vill. Kan i och för sig bero på att man inte sköter sin rehab- och rörlighetsträning som man borde utan istället kör vidare med en träning som är rolig, men inte optimal för kroppen.
Idag var det dags för tredje cirkelpasset i sommar. Denna gång var det bara 2 st som hade anmält sig, men jag hoppades att det skulle komma några oanmälda. Nu blev det bara 2 st, men då passade jag på att vara med och köra lite själv.
Några exempel på övningar som vi körde är boxhopp, kettlebellsvingar, repburpees, utfallssving med ViPR, växelvis våg med battlerope med utfall åt sidan, sandsäckslyft (och löpning) och axelpressar.
Igår blev det också ett snabbt träningspass.
Lite rörlighets- och balansövningar som uppvärmning och sedan filmade jag lite övningar med battlerope inför dagens pass.
Idag börjar Crossfit Games. Det kan liknas med VM i Crossfit. Om man går in på http://games.crossfit.com/ så kan man följa tävlingen. Om jag fattat det rätt då är det bara juniorer och masters som börjat tävla ännu.
Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något på bloggen. Beror på att det varit fullt upp med att ha semester och det har inte hunnit bli så mycket träning (körde dock ett kort pass förra torsdagen).
Hoppas hinna med lite träning idag.
Hur som helst så kommer jag hålla ett till cirkelstyrkepass på torsdag 18.45. Bor man i Örebro är man välkommen. Det kostar 50 kr (kontant eller swish), men är man inte nöjde med passet eller att det inte var vad man tänkt sig, så behöver man inte betala. Det jag får in på passena lägger jag på att köpa in fler redskap och jag har redan köpt bilbatteri så att jag kan ha musik till passen via min Boomblaster.
Passet kommer att vara vid grusplanen på vid Lillåns södra skola.
Övningar som ni kommer stöta på är t.ex. pull-up i slyngot (typ TRX, Junglegym), kettlebellsvingar. burpees med battlerope, rotationer med ViPR.
Vi avslutade gårdagen med att spatsera runt i Simrishamn. Vi åt middag på restaurangen Måns Byckare. Tog en deras fisksoppa, men tyvärr var det ingen höjdare. De tre senaste fisksopporna jag ätit (smögen, lysekil och Saluhallen i Örebro) har varit supergoda, men denna soppa smakade inte illa, men var inte i närheten. Blev rätt besviken och det var inte värt 175 kr, men jag fick i varje fall i mig nyttiga omega-3 fetter. Till Elviras mat skulle det bjudas på glasspinne efteråt, men den kom aldrig. Nu gjorde det inget för jag var sugen på mjukglass och ville vi ändå till ett cafe.
Idag blev det också ett snabbt pass. Värmde upp med ViPR och körde sedan 4 varv
Enbens stepdown med ViPR och gummiband på axlarna.
Idag blev det en dag på stranden och nu ikväll var vi på Kiviks marknad.
Men innan lunchen smet jag upp till huset och körde ett kort träningspass. Eftersom det var jag som packade in i bilen när vi åkte på semestern så fick jag med mig min 8 kg ViPR, några powergummiband och Junglegym XT, men jag hittade inget bra ställe att sätta upp Junglegymmet.
Dagens lunchträning såg ut såhär:
Balans- och rörlightetsövmingar i ca 10 min
Lekte sedan med ViPR och på videon här under ser ni vilka övningar det blev.
Har fått möjlighet att testa några powerband/gummiband från Get Active.
Powerbanden finns i olika motstånd och jag fick testa svart, lila och grönt, men de har även lättare och tyngre band. Jag tycker dock att den kombination som jag fick testa är den som gör att man kan göra flest övningar.
Röd 2 - 11 kgs motstånd, 208 x 1.3 cm 190 kr
Svart 7 - 30 kgs motstånd, 208 x 2.1 cm 220
Lila 9 - 34 kgs motstånd, 208 x 3.2 cm 250 kr
Grön 23 - 55 kgs motstånd, 208 x 4.5 cm 330 kr
Blå 29 - 68 kgs motstånd, 208 x 6.4 cm 390 kr
Orange 32 - 77 kgs motstånd, 208 x 8.3 cm 430 kr
Här mina tankar och tips om vad man kan använda powerbanden till
Här kommer några fler tips på övningar. Håller inte med honom om allt (t.ex. rekommenderar jag inte high pulls), men det finns många bra tips och övningar.
Idag blev det träning före frukost i gymmet på Scandic Portalen i Jönköping. Inte det bäst utrustade scandicgym jag varit på, men de hade i varje fall än bänk och hantlar upp till 20 kg (och två löpband, 1 crosstrainer, 1 cykel och en balansboll).
Klockan var ca 6.40 när jag kom och då var det redan två herrar i gymmet. Båda gick och sprang bara på löpbanden. Har lite svårt att förstå varför de inte tog eb löptur nere vid vattnet istället.
Jag körde 5 min crosstrainer och sedan ett gäng balans- och rörlighetsövningar
Sedan blev det 4 varv (första lite uppvärmning med lätta vikter)
Vä Bulgarian Splitsquat 2x20 kg
Växelvis axelpress 2x20 kg
Hö Bulgarian Splitsquat 2x20 kg
Enbens framåtlutning med armlyft åt sidan och framåt med 2x4 kg hantlar
Avslutade med lite utfall med rodd och lite stretch medans jag skrev detta inlägg.
Ett redskap som jag tror kommer bli mer och mer populärt är viktvästar. Själv använder jag mina viktvästar då och då för att öka belastningen på mina styrkeövningar. Har på senare tid använt dem rätt ofta i crossfitwods och gillar verkligen den extra träningen som den ger. Här får du nu veta vad du skall tänka på när du skall köpa viktväst och jag berättar vad jag tycker om 14 st olika viktvästar.
Viktvästar finns vanligtvis upp till 30 kg (och tyngre på butiker utomlands och 70 kg på viktvästar.se) men jag valde här att ta de som väger upp till 18 kg (har dock med 2 st 30 kg´s som jag bara testat med vikter upp till 18 kg).
Vad skall man då tänka på när man skall köpa viktväst?
Först skall man fundera på vad man skall använda den till. Skall man ha dem som extra vikt vid löpning eller gång, så är det viktigt att de sitter bra och inte hänger för mycket på axlarna eftersom man ju då har på den under lång tid (viktigare vid löpning än gång). Springer man blir man ofta svettig så då kanske materialet i västen är viktig och hur mycket västen täcker kroppen.
Man kan ha viktvästen som extra vikt när man kör styrkeövningar som t.ex. pull-up, dips och benböj och då är kanske inte lika viktigt att den sitter slimmat. Men då kan det vara bra att tänka på hur bred den är över axlarna och hur mjuka axelremmarna är, så att den inte tar emot i övningarna. I testet har jag mätt avståndet mellan de yttre delarna på västen vid axelbanden och även hur breda axelbanden är. Mjuka axelremmar är mer formbara medans de som är lite "hårdare" oftast är mer vadderade. Kolla också på vilken vinkel axelremmarna har. Vissa har byggt upp mycket muskler runt nacke/axlar och har då antagligen en större vinkel och då kan det vara bra att hitta en viktväst som passar detta (eller har smala axelband så att det inte påverkar så mycket).
Det finns lite olika låsningar/knäppningar av viktvästarna. En del använder kardborreband, andra klickspännen och några en kombination av dessa. Några har dragkedjor och då kan dragkedjeflärparna ge lite ljud när man rör sig och det kan upplevas som lite störande (dock inget som stör mig). Man kanske ska växla sin träning med andra övningar utan viktväst och då kan det vara smart att man enkelt och snabbt kan sätta på och ta av sig västen. Tränar man mer crossfitaktigt och med kroppsviktsövningar som armhävningar, burpes, sprint och boxhopp är det bra om västen sitter slimad på kroppen så att den inte rör sig när man rör sig snabbt. Låses den med flera remmar sitter den oftast bättre, men det tar lite längre tid att ta på och av den.
På bilden här under har man t.ex. 4 olika remmar med kardborre och de skall sättas på i en viss ordning då ena sidan har kardborrefäste, vilket gör att västen sitter bra, men att det kan ta lite tid att sätta på den.
Är man olika personer som skall använda västen är det bra om det går att ändra storlek på den snabbt och lätt. De flesta västar går rätt snabbt att byta storlek på om det är små skillnader, men de viktvästar i testet som har järnvikter har ett lite krångligare sätt att byta storlek på om det skiljer mer.
Dessutom är det ju bra om man på ett enkelt sätt kan byta vikter. Fundera på vilken typ av vikter det är i västen. Är det bly/järnvikter så är de möjligtvis mindre formbara än om vikterna är en påse med små viktkulor/sand i sig. De med järnvikter sticker också ofta ut lite mer, vilket minskar rörelseutslaget i armhävningar och om man kör typ hinderbana så är det krångligare att t.ex. rulla. På de flesta västar med järnvikter som jag testat så är fickan för dem lite för hög jämfört med vikten, vilket gör att vikterna kan röra sig lite upp och ned, men då kan man i och för sig fylla ut fickorna med något annat. Fler viktfickor gör det enklare att fördela vikten som man vill ha den (framsida/baksida och högt lågt) om man minskar vikten, men vill man ta bort mycket vikt så tar det längre tid.
På bilderna ser ni viktskivor av järn respektive med viktpåsar.
Fundera också på hur lång västen är. Det är inte så bra om västen slår i låret om du lyfter upp benet. När det står längd på viktvästarna i testet har jag mätt västen när den ligger ned från övre delen på axelbandet till nedre delen på västen.
Testet
Omdömena på viktvästarna är på hur dessa viktvästar har suttit på mig (och min syster har även testat några). Jag har testat att jogga/sprungit med dem en kort bit, kört armhävningar, pull-up och burpees. Har också testat att stå på händer i dem. Hur bra en viktväst sitter har till viss del att göra med hur ens kropp är uppbygd så samma viktväst kan upplevas olika på olika personer. Det bästa är att du provar lite olika viktvästar och känner hur de sitter på dig innan du bestämmer dig för vilken du skall köpa.
I detta test låg priset på västarna mellan ca 350 kr till ca 2000 kr. Det jag inte kunnat kolla är hur bra de håller i och med att jag inte använt västarna så länge. Självklart finns det andra viktvästar på marknaden som jag inte testat. Jag har försökt få med de vanligast förekomnande viktvästarna. Jag får inte betalt av någon för att göra detta test, men jag har blivit sponsrad med vissa västar, fått rabatt på vissa och fått låna några. Vissa länkar till de företag som varit med i testet kommer att ge mig en liten kompensation om ni klickar på dem och sedan gör ett köp hos dem, men jag har inte låtit det påverkat vad jag skrivit om viktvästarna.
Varför viktväst?
En fördel med att ha en viktväst som går att ändra vikt på är att man kan stegra sin träning. Detta gäller framförallt om du tänkt använda viktvästen vid löpning och gång. Just vid löpning blir ju kraften på leder och ligament större än om man bara kör styrketräning eftersom det sker med rörelse (ca 3 ggr kroppsvikten enligt detta inlägg om löpning). Att då direkt slänga på sig en tung viktväst och springa samma sträcka som vanligt är nog inte det smartaste. Då är det kanske bättre att lägga på några kilo och sedan springa en kortare sträcka för att vänja kroppen.
Varför inte använda ryggsäck?
Ska du ut och vandra med tung ryggsäck så kan det ju faktiskt vara en ide att testa och träna med just ryggsäck. Sedan kan man använda en ryggsäck som motstånd i en del övningar också. Men fördelen med en viktväst jämfört med en ryggsäck är att vikten oftast är mer jämt fördelad över kroppen (både fram och baksida), vikterna rör sig inte och västen sitter oftare tightare in på kroppen. Dessutom är det svårt att ta sig under hinder, rulla, eller vara med huvudet upp och ned med ryggsäck.
Dessa viktvästar testade jag
Resultat
Det är svårt att bedöma de olika viktvästarna utan att veta vad de skall användas till. Men här skriver jag ner de viktvästar som jag gillade bäst.
Jag gillade verkligen Casalls två viktvästar (original och smallvarianten) då de sitter bra, är relativt lättarbetade och de också är snygga. Jobbar man som PT eller skall ha viktvästen på ett gym skulle jag rekommendera att köpa Small-varianten då även längre personer (längre än 170 cm) kan använda den. Gillar även Abilica Powerpack Flexi.
Ska man ha med sig den på resor rekommenderar jag InSPORTline västen då den tar relativt liten plats.
Har man inte behov av 10 kg så rekommenderar jag SKLZ/X-erfit på 4.5 kg då den sitter väldigt bra, är smidig/kort och är lätt att ta med sig.
Vill man ha en tyngre viktväst som man lätt kan göra om till en lättare viktväst gillar jag Workhouse 18 kg, men även Kettlebellshops 30 kg viktväst är bra pch prisvärd om man är bredaxlad eller inte skall ha den till armhävningar och pull-up.
Men som jag skrev tidigare är det personligt vad som passar dig, så om du har möjlighet, testa några olika västar och känn efter hur de känns på dig.
Här kommer en video där jag pratar om att köpa viktväst och så visar jag några av västarna i testet
En av mina favoriter. Skön att springa i och den sitter bra och stabilt. Man har bra rörlighet i styrkeövningar som armhävningar och pull-up. Vikterna sitter relativt nära kroppen vilket är bra i armhävningar och om man skall rulla i den.
Den är lite krånglig att sätta på då den har 2 par kardborrespännen som skall på rätt plats (lättare att ta av). Den är rätt enkel att byta vikter på och i och med att det är 25 vikter så kan man ändra i små steg och efter hur man vill ha viktfördelningen. Kan stå på händer i den. Syrran som är 172 cm tyckte att den var lite lång, men att det inte störde så mycket då nedre delen är rätt mjuk
Sammanfattning
En av mina favoriter och en viktväst som passar bra till det mesta. Sitter väldigt bra på mig och fungerar för både löpning, explosiva styrkeövningar och styrketräning.
Passar bäst till personer över 170 cm (kortare har small-varianten).
Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här. Casall Small
Vikt: 10 kg (8 fram - 9 bak)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Färg: Svart
Låsning: Två par remmar med dubbelkarborrelåsning
Längd: 48 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 38 cm (7 cm)
Pris: 899 kr hos gymgrossisten
Beskrivning
Denna väst är lite kortare än Casalls orginalväst och är för personer som är kortare än 170 cm. Dock fungerar den för personer som är längre också (jag är 174 cm och jag har använt den på längre personer också). Jobbar du som PT och har olika stora klienter så tycker jag denna väst är ett bra val.
Min känsla är att eftersom den är lite kortare så står vikterna ut lite mer från kroppen, men det är inget som jag störs av. Denna väst sitter väldigt bra på mig och fungerar för både styrketräning och löpning. Fungerar bra att stå på händer i. Den kan vara lite krånglig att sätta på då det är 4 karborreremmar som man skall hålla reda på. Men den går relativt snabbt att ta av. Det går snabbt att byta vikter, men den har lite färre viktpåsar än Casall HIT orginal (15 respektiva 25), vilker gör att man inte kan ändra i lika små intervall.
Sammanfattning
En väldigt bra viktväst som passar många olika personer och det är en av mina favoriter av de viktvästar jag testat. Den är relativt enkel att använda, går att använda till det mesta och ser bra ut.
En snygg och bra viktväst som sitter bra på mig. Fungerar bra för både löpning och styrkeövningar. Den spänns med två klickspännen över vikterna och den undre remmen hoppar ibland upp över vikterna och då hoppar den undre raden vikter lite vilket kan upplevas som störande (inte så farligt enligt mig). Det fungerar att stå på händer med den. Dragkedjan känns lite "klen" om man jämför med adidasvästen. Lite krånglig att ställa in storleken första gången, men har man väl ställt in den så går det väldigt snabbt att få på sig den. Det är lätt att ändra vikter då det bara är att öppna dragkedjorna och ta ut vikterna. Dock är det relativt få vikter vilket gör att man inte kan ändra vikter i små intervaller. Och vill man ha en jämn viktfördelning försvinner det mycket vikt (blir lite konstigt att bara ta bort vikten på höger sida och inte på vänster). Meshmaterialet mellan vikterna gör att västen "andas" bättre, vilket är en fördel om man svettas mycket. Ljudet från dragkedjeflärparna kan störa lite (inte för mig) och det blir en del lösa remmar som fladdrar omkring (går att vika in hjälpligt).
Den har två små fickor högst upp på bröstet där man kan lägga nycklar och en liten mp3-spelare.
Sammanfattning
Jag gillar den här västen då den sitter bra och att den "andas", även om remmarna som sitter löst är lite irriterande (men de går att gömma undan lite grann). Fungerar för det både löpning och styrkeövningar. Jag gillar färgkombinationen svart och rött så jag tycker att den är snygg också.
Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.
MDUSA Elite
Vikt: 10 kg (3 fram - 7 bak, 980 g/vikt)
Typ av vikter: Hårda järnvikter.
Färg: Svart
Låsning: Ett par remmar som fästs med karborre och klickspänne
Längd: 43 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 37 cm (8.5 cm)
Pris: 1495 kr på B-Active
Beskrivning
En fördel med denna väst är att den är kort och har en liten yta mot kroppen (bra om man svettas mycket). Det är relativt lätt att byta vikter om det är i den övre raden, men är det i den undre behöver man först ta bort de övre.
Tycker att den sitter sådär för löpning då den hoppar lite, vilket antagligen beror på att vikterna rör sig i behållarna. Det märks väldigt tydligt när man gör burpees. Detta blev bättre när jag testade att lägga ihopvikt tidningspapper i botten på hållarna (man skulle nog kunna hitta något ännu bättre som stramar upp det ännu mer).
De breda axelremmarna gör att vikten fördelas på en stor del av axeln, vilket kompenserar lite på att vikterna rör på sig i löpningen. På mig skavde den lite i ryggen. Den har rätt breda axelremmar (och rätt hårda, men vadderade) vilket gör pull-up lite krångligt för mig, men är man mer bredaxlad än mig är det nog inga problem. Den fungerar att stå på händer i.
Lätt att sätta på om storleken är inställd, men krånglig att byta storlek på (om det skiljer mycket i omfång), vilket kan vara en nackdel om man är flera olika personer som ska använda den. Min syster tyckte den var lite krånglig att sätta på och att ta av med det tyckte inte jag. Vikterna står ut lite vilket begränsar rörelseomfånget i armhävningar och så är den inte så smidig att rulla i.
Sammanfattning
Bra för den som är kort, men sitter inte jättebra på mig. Inte optimal att springa i (men modifierar man viktfacken så blir den betydligt bättre), men den bör fungera bra för styrketräning om man är bredaxlad. Fungerar bra för gång. Har en viktfördelning där en stor del av vikterna sitter på ryggen. Jag tycker man ser rätt cool ut i den.
Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.
JTC Fitness
Vikt: 10 kg (16 fram och 22 bak, ca 250 g/påse)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Färg: Svart
Låsning: Två par remmar med dubbelkardborrelåsning
Längd: 58 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 36.5 cm (9.5 cm)
Pris: 795 kr hos Sportgymbutiken
Beskrivning
Vikterna är lätta att byta och i och med att det är många vikter kan man ändra vikten i små intervaller. Bra om man är flera med olika viktpreferenser som använder västen och så kan man ändra viktfördelningen på ett bra sätt.
Bra rörlighet i styrkeövningar som armhävningar och pull-ups
Sitter inte helt still (neopren i fastsättningen som är lite elastiskt) vilket gör att den hoppar lite i löpning. Men den lilla elastisiteten i fastsättningen är kanske är något som kan vara positivt för passformen om man inte vill att den sitter åt för mycket. Fungerar ändå rätt bra när man gör en övning som burpees.
Den kan vara lite krånglig att sätta på då det är 4 kardborreremmar som man skall hålla reda på. Men den går relativt snabbt att ta av. Lätt att anpassa storlek då spänningen är med kardborrar
Kan stå på händer i den utan problem
Vikterna sitter relativt nära kroppen vilket är bra i armhävningar och om man skall rulla i den.
Jag tycker den sitter lite obekvämt på översta vikterna på framsidan (men inget som stör mig mycket)
Sammanfattning
En bra väst som passar bra till den som använder den till gång och styrketräning. Inte idealisk för löpning och explosiva styrkeövningar som burpees och upphopp, även om det inte är några jätteproblem. Gillar att den har många vikter så att man kan ställa in vikten i små intervaller.
Krämig picknicksallad
-
En matig sallad med rökt skinka, salami, ost och grönsaker som passar
perfekt till picknicken, buffébordet eller som lättfixad lunch.
Kom igång med din träning
-
Som en inledning på det nya året tänkte jag att ett nytt inlägg vore på sin
plats och vad är då bättre än lite hederlig träningsmotivation. Kom
igång […]
Följ med mig till paleoteket.se
-
Denna blogg är vilande. Följ istället med mig till Paleoteket.se där jag
publicerar både podcast-avsnitt och blogginlägg. / Karl Hultén
Hur vi kan bekämpa extremismen
-
Man skulle kunna säga att extremism behöver arrogans, lathet och psykiskt
svaghet för att leva och gro. Och det här gäller för allt möjligt, från
dieter ti...
Så gick sommarträningen
-
Sommarträning för mig brukar inte skilja sig så mycket från min träning
resten av året. Jag åker sällan iväg längre perioder och största delen av
semesterl...