Igår testade jag ett recept från boken Practical Paleo (med lite småändringar). Dubblade satsen då jag hade köpt 900 g köttfärs. Jag tyckte det blev gott, men skulle nog ha haft i en klyfta vitlök till och ännu lite mer svartpeppar, för att få lite mer smak. Skulle också gjort en större sats med sås (minst dubblat), så att den täckte biffarna. I originalreceptet använde de färska tranbär och lönnsirap, men jag hittade bara torkade och i och med att de var sockrade så valde jag att hoppa över lönnsirapen
Ingredienser
1 Savoykålshuvud
900 g köttfärs
ca 5 dl grovriven blomkål
1 finhackad lök
3 vitlöksklyftor (pressade)
2 tsk rosmarin
salt och peppar
Sås
5 dl krossad tomat
ca ½ dl torkade tranbär
Så här gjorde jag
Värmde vatten i vattenkokaren och hällde det på de torkade tranbären (i en liten kastrull)
Bröt loss hela blad från Savoykålen och ångkokade dem tills de blev relativt mjuka. Lät dem sedan stå kvar i kastrullen. Rev blomkålen och stekte den i stekpanna på medelvärme i smör (saltade och pepprade också). Hällde i blomkålen i en stor skål tillsammans med köttfärsen, rosmarinen, löken, vitlöken, salt och peppar. Blandade ihop allt med händerna och la en klick köttfärsröra i varje kålblad. Vek om kålbladet och vände hela paketet och la det i en ugnsform. Gjorde sedan såsen genom att köra handmixern på tranbären (med vattnet) och sedan hällde jag på de krossade tomaterna och blandade runt. Hällde detta över biffarna i ugnsplåten och satte in dem i ungen på 175 grader. Började med varmluft med gick över till vanlig ugn efter ett tag. Jag lät dem stå inne i ca 30 min (stod 40 i orginalreceptet, men då var det inte varmluft).
Det blev lite köttfärs över som jag gjorde vanliga biffar av.
Varför du behöver en isolertransformator hemma
-
En sådan enhet kan förhindra elstötar genom att skapa en säker barriär
mellan strömkällan och dina apparater. Den ökar också skyddet mot
strömspikar som ka...
4 veckor sedan
Ser riktigt gott ut! :)
SvaraRadera