Ingredienser
2 små bananer (100 g)
80 g dadlar (urkärnade och skurna i småbitar)
2.5 dl (ca 105 g) mandelmjöl
0.5 dl (ca 25 g) kokosmjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
Topping
1 banan
2 msk kanel
1 msk (15 g) honung
2 msk choklate nibbs
Kanderade valnötter
1 dl hackade valnötter
2 msk lönnsirap
Så här gjorde jag
Satte på ugnen på 175 grader. Slängde i alla ingredienser i en bunke och blandade runt med en gaffel tills allt blandats väl. Smörde en form med kokosolja och hällde i smeten. Fördelade smeten med en slickepott till en höjd på ca 1.5 cm. Gjorde topping av bananen, honung och kanelen (mosade och blandade med en gaffel). I orginalreceptet skulle man klicka ut toppingen (swirl) och använda en "butter knife" och skära den hur man vill. Vet inte riktigt vad de menade så jag gjorde bara ett lager ovanpå smeten och så hällde jag ut chokladen ovanpå. Ställde in formen i ugnen och började kandera valnötterna med lönnsirap. Det gjorde jag i en stekpanna på medelvärme. Rörde runt ofta i ca 3-5 min så att de inte brändes. La nötterna på ett bakplåtspapper och när de svalnade tog jag ut plåten ur ugnen och spred ut nötterna på "kakan" och satte in dem i ugnen igen. Sammanlagt hade jag den inne i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar