I fredags gjorde jag köttfärslimpor (blev 2 st). Utgick från ett recept ifrån boken Everyday Paleo, men ändrade lite på måtten av de olika sakerna. Och så hade hon ju inte någon lever (eller balsamvinäger) i sin köttfärslimpa.
Jag försöker få in lite inälvsmat då och då eftersom det är en av de mest näringsrika livsmedlena. Ett sätt att få i sig lever om man inte ät så förtjust i smaken eller konsistensen är att blanda ut den i olika rätter där du använder köttfärs. Hur som helst så blev det riktigt gott. Dock fanns det en liten leversmak i bakgrunden. Till det så blev det blomkål, surkål, paprika och rädisor
Ingredienser
1,4 kg blandfärs
300 g ungnötlever
3 dl Mandelmjöl
4 ägg
1 rödlök (finhackad)
3 stora vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
1 tsk Seasalt
3 tsk Basilika
4 tsk Svartpeppar
1 tsk Mejram
Balsamvinäger
Så här gjorde jag
Satte på ugnen på ca 175 grader (varmluft).
Mixade levern med en handmixer i en stor skål. Hackade löken och slängde i det med de andra ingredienserna (förutom Balsamvinägern). Blandade sedan allt med händerna ett bra tag. Tog fram 2 ugnsformar och delade upp smeten i dessa. Formade dem till limpor och sprinklade på balsamvinäger på dem och satte in dem i ugnen.
Hur länge ska det gå i ugnen?
SvaraRadera