ca 2 äpplen (hade i frysen som redan var uppskurna)
2 Sharlottenlökar
½ dl vitt vin
Kokosolja
Kanel
Seasalt
Så här gjorde jag
Då äpplena redan var klyftade så delade jag bara klyftorna på mitten. Skar upp sharlottenlöken i tunna skivor. La i några matskedar kokosplja i pannan och stekte löken och äpplena i ca 4-5 min.
Under tiden som de stektes (rörde om då och då) så skar jag upp fläskotletterna och hällde på kanel och seasalt på dem och "rubbade" in det i köttet. Hällde över löken och äpplen på en tallrik och stekte sedan köttet i ca 1½-2 minut per sida med lite mer kokosolja. Hällde sedan i vinet och lät det börja koka innan jag hällde tillbaka lök och äpplen. Lät det stå och puttra i ca 6-8 min. Vid sidan om så stekte jag upp baconet.
Mina tankar
Jag tyckte att det var helt OK även om jag nog skulle haft ännu mer salt och kanel på köttet då det inte smakade så jättemycket. Men i och med att hade bacon till så blev det mer smak. Om jag gör om receptet så skulle jag nog ha mer lök och äpple och ha kanel på den blandningen. Sedan skulle jag ändå ha kanel på köttet, men kanske rulla in dem i bacon. och kanske även krydda med lite peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar