Inspirerades av ett recept på
Emmas Paleo på äpplepaj. Dock så fuskade jag lite genom att ha vanlig vanlijsås gjord på mjölk på den. Och smör är ju inte riktigt paleo om man skall var petig. Blev riktigt gott.
Gjorde också avokadoburgarna som jag skrev om igår. Idag hade jag 1½ avokad, 20 g soltorkade tomater, 1/4 tomat, ½ paket bacon, 3/4 tsk seasalt 1 klyfta pressadvitlök och chilliflakes i avokadomoset. Hoppade alltså över citronsaften, men hade fortfarande citromzest i smeten.
Det resterande paketet bacon använde jag till att rulla in färska dadlar (som jag tog bort kärnan ur).
Stoppade in dem i spisen som jag ställt på 150 grader för äpplepajen. Tyvärr så hade jag nog dem i ugnen lite lång tid, så de blev lite brända.
Tillbaka till äpplepajen
Ingredienser
5 äpplen (små och halvstora) som jag klyftade upp.
100 g smör (rumstemperat)
3 dl mandelmjöl
1,2 dl kokosflingor
ca 2 tsk kanel
3 tsk Coconut crystals
½ tsk vaniljpulver
Skivade upp äpplena och la dem i en pajform och hällde på ca ½ tsk kanel på äpplena.
Hällde i smör, mandelmjöl, kokosflingor, 1½ tsk kanel, coconut crystals, och vanlijpulver.
Blandade ihop detta med händerna och spridde ut det över äpplena.
Ställde in dem i ugnen på 150 grader (varmluft) och hade den inne i ca 30 min.
Som sagt så blev det riktigt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar