I veckan köpte jag färdiggrillad hel kyckling från Kronfågel då det var nedsatt pris på den (kostade ca 40 kr/st).
Om ni vill ha en kyckling med supermycket protein så skall ni välja denna. Den har enligt märkningen 190 g protein per 100 g. För jag antar att det är per 100 g även om det inte står det på etiketten. Tror i och för sig att de har märkt kycklingen fel och att det kanske skall stå 19 g istället. Funderade på om det värde de anger är med eller utan ben och eller skinn? Antar att det bara är på det köttet som man äter.
Blev lite nyfiken på vad det blev för kilopris på denna kyckling. Jag rensade kycklingen (tog även bort skinnet) och vägde det som jag kunde äta. Nu var jag inte supernogran, så man kanske kunde fått fram lite mer kött.
Det visade sig att jag hade kvar ca 600 g (+ 50 g för burken) av de ca 1060 g grammen som det var i början.
600 gram kostar alltså 40 kr, vilket ger ett kilopris på ca 67 kr (40/0.6).
Du kan köpa billiga kycklingfileer för ca 50 kr/kg, men då är det oftast 20% vatten vilket ger ett kilopris på ca 62 kr/kg (50/0.8).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar