Ingredienser
3 dl mandelmjöl
2 krm vaniljpulver
4 krm bakpulver
3/4 krm salt
1 msk honung (rinnande)
1/2 dl lönnsirap
0,6 dl smör (smält)
8 mandlar
Så här gjorde jag
Blandade ihop de torra ingredienserna i en bunke med en gaffel.
Blandade ihop de rinnande ingredienserna i en skål och sedan hällde jag över detta i bunken.
Blande detta med en gaffel (Emma körde med stavmixer, men jag tyckte det verkade gå bra ändå)
Klickade ut smeten på ett bakplåtspapper med en sked. Här skrev Emma att hon gjorde bollar, men min smet var rätt kladdig så det hade nog inte gått. Dock så var de inte så utsmetade som de sedan blev i ugnen.
Satte sedan in dem i ugnen (ca 167 grader) och gräddade dem 5 min innan jag tog ut dem och placerade 1 mandel (klöv dem i två delar) på varje kaka. Körde dem i ugnen i ca 12 min till.
Tror att det skulle varit gott med lite russsin i dem så det testar jag nog nästa gång.
Va fina dem blev! Tycker inte det gör något att dem inte blev fluffiga! I boken är dem också platta så du gjorde antagligen mer rätt än mig haha.
SvaraRaderaKan berott på att du hade gaffel och inte stavmixer kanske? Hmm. Eller att du hade i för mkt vätska kanske. Russin låter gott!