I lördags så gjorde jag Tacofärs till lunch. Men om man använder tacokryddorna som man köper i affären så får man en hel del saker som jag inte vill ha. Först på innehållsförteckningen (och då r det mest av den) står druvocker och lite senare kommer maltodextrin, Dessutom innehåller det jästextrakt (som innehåller glutamat).
I lördags så gjorde jag min egen kryddblandning (inspirerades av Stefans matblogg).
Gjorde inte lika stor sats som han utan tog ner det så att jag tog 2 msk istället för 1/2 dl.
dvs.
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
2 msk chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
Hade ca 750 g köttfärs och då tog jag ca 4,5 msk (så det blev bara lite kvar, så jag förstår att Stefan gjorde en större sats). Kanske skulle ha klarat mig på mindre då det blev rätt stakt.
Tror dock att jag hade i lite mer svartpeppar än 1 tsk (ramlade lite utanför). Vilket gjorde att det blev en rätt stark pepparsmak. Nästa gång skall jag ta lite mer spiskummin och lite mindre svartpeppar.
Annars så tyckte jag att det liknade "vanlig" tacofärs. Till det blev det en massa grönsaker.
Så här såg mitt mål ut om jag vägde det
280 g tacofärs
400 g grönsaker
10 g olivolja
På Lev Starks blogg finns ett recept på tacoschips paleostyle (om man är medlem så kan man se receptet). Men dessa har jag inte testat ännu.
Varför du behöver en isolertransformator hemma
-
En sådan enhet kan förhindra elstötar genom att skapa en säker barriär
mellan strömkällan och dina apparater. Den ökar också skyddet mot
strömspikar som ka...
4 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar